Hotstone Massage

Een Hotstonemassage is zoals het woord al zegt een massage met "hete" stenen. Hete stenen moet u feitelijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstonemassage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Sinds de mens op aarde is, worden stenen gebruikt als gereedschap en als hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur, waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaamaan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, MaŲries en vele andere culturen. Warme stenen werden gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. De stenen werden daarbij onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Doordat er diverse massagetechnieken zijn zal elke masseur/ schoonheidsspecialist zijn eigen techniek gebruiken voor de Hotstonemassage. Zo is het een mooie combinatie bij bijvoorbeeld Shiatzu, lymfedrainage, sportmassage en vele andere massagevormen. Hieronder treft u informatie over de meest gangbare en gebruikte manier van de Hotstonemassage aan.

Eerst wordt er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.

Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

De Hotstonemassage is met name geschikt voor of bij:

Bent u na het lezen van bovenstaande tekst nieuwsgierig geworden en wilt u zelf een Hotstonemassage ondergaan, neem dan contact op met uw masseur zodat ook u de weldaad van een Hotstonemassage kunt ervaren.

Wat verstaan we onder hotstone massages

Hotstone de naam zegt het al wordt gegeven met verwarmde Lava stenen deze heilzame stenen verwarmen en ontspannen het lichaam. De Massages worden gegeven op een geheel of gedeeltelijk ontbloot lichaam, het dragen van een string is dan ook aan te bevelen. Een uitzondering is altijd mogelijk. Na een klein intake gesprek kleed de cliŽnt zich uit en gaat geheel onspannen op de lekkere voorverwarmde tafel liggen eerst op zijn buik. Waarna de Masseur U lekker met grote handdoeken indekt, daarna worden er systematisch hete stenen op je hele lichaam gelegd onder de handdoeken dat alles goed warm blijft. En alles wordt opnieuw ingepakt. Na deze handelingen ontbloot de Masseur het te masseren gedeelte met nieuwe kleine lava stenen. Als het onderdeel klaar is wordt het opnieuw afgedekt. Zo wordt het lichaam geheel ontspannen gemasseerd van tenen tot kruin. Na dat de achterkant klaar is verwijderd de Masseur alle stenen. Draait de klant zich om en begint de procedure opnieuw deze keer de voorkant. Zo wordt een totale ontspanning verkregen tussen geest en lichaam. Tijdens de massage wordt er een onspannende omgeving gecreŽerd. Met muziek ,licht en rust De massages worden gegeven met natuurlijke etherische oliŽn. Mocht U wensen of andere dingen willen die niet in dit concept staan, deel het gewoon mede niets is vreemd of fout. Verder wens ik jullie nu een aangename massage.